Lørdag 12.februar var det et stort arrangement i Vollenhallen i Asker med herlige smårollinger som skulle spille håndball, noen for første gang. Aldersgruppen var 2006 og 2007, både gutter og jenter. Til høytidelig musikk fra Queens, «We are the champions», var det inntog og Haslum gutter leder an, med det norske flagget i et tog av deltagere, som hadde plakater for å vise hvilken klubb de hørte til, mens noen dro på Maskotbamser nesten like store som dem selv. Lagene stilte opp på langsiden av hallen, og musikken gikk over til nasjonalsangen hvor alle sang med. Riktig høytidelig ble det.

Deretter startet «lekene». Våre 5 flotte,  nye barnekampledere skulle dømme 5 kamper hver denne dagen og dette var deres ilddåp som, dommere. Undertegne var med som veileder, slik tradisjonen tro de siste 20 i denne klubben.  Etter en liten gjennomgang før kampstart med beskjed om fløytebruk, vise tydelige dommertegn og ikke minst at rollen som dommer for de yngste består av å veilede barna og lære de reglene, startet førstekamp. 2 dommere i ilden, 3 dommere på siden, for å lære av hverandre, kommentere og  hjelpe, diskutere. Utrolig inspirerende å være med så flinke og ivrige dommere. Selv om man hadde litt sommerfugler i magen på første kampen, siden dette var første gang man dømmer i en turnering, var dette fort glemt og resten av dagen gav jentene oss andre et inntrykk av å være riktig rutinerte. Prestasjonene gikk i bratt kurve oppover. Vi møtte i Vollen kl 09.30 om morgenen og forlot hallen ca. 15.15. En lang dag.

Arrangementet var todelt og da første pulje var ferdigspilt, fikk de hver sine gullmedaljer høytidelig overrakt av arrangørene representert ved unge håndball-gutter, til applaus fra publikum.

Uten dommere ingen kamp. Dommere en av de viktige personene vi har til stedet på en håndballkamp.